Rabu, 27 Mei 2015

Kisah Seram - hantu di Hotel

kisah hantu hutan hantu di hotel

Cite ni kene mase bulan lepas... ~kire2 baru gak la~ agak menakutkan gak la sebab citer betul, kitorang sampai takut mase pergi bercuti tuh... cerite panjang sikit ye... ajad ngan family ajad pergi bercuti kat Peneng alang2 nak pergi kenduri kawen kazen ajad... so kitorang tinggal la kat 1 hotel ni.. ~S... M'laysia~ lepas kitorang check out, masing2 pegi bilik masing2... ade 3 bilik... abang ajad yg 2nd duduk bilik dekat koridor depan sekali dengan kakak ipar ajad... bilik diorang tu kire jauh cam 10m camtu jelah... kire dekat gak la... mak, abang ajad yg 1st dengan ayah ajad duduk bilik sebelah bilik ajad, abg ajad 3rd dengan soon to be sister in law... makcik ajad dengan family die pon tido situ gak mase tuh sebab isnin tu lak anak die nikah kat masjid dekat ngan hotel ni.. die tinggal kat bilik sebelah bilk mak ajad.. lepas dah check in ngan rehat2 kejap, kitorang 1 family keluar la pegi singgah kulim umah tok ajad kejap, lepas tu kitorang naik feri balik ke peneng ~view Peneng waktu malam cantik sebab berlampu2~ mase tu christmas plak, memang traffic jam gile la dekat peneng... nak cari kedai makan pon susah sebab kedai tutup pastu dengan jamnye...

haih, memang berzaman la kalau nak pegi batu feringghi ke, padang kota ke... ~mementang2 aritu jalan2 kat peneng, tros ingat name2 tempat~ jadi kitorang makan jelah kat 1 kedai mamak nih ~apa pon x ada! lapo punye pasal, tolan jelah ape yang patut~ lepas makan, kitorang pon balik la hotel, masing2 balik bilik masing2... bilik ajad dengan bilik abang ajad yg 2nd sume dah tido... bilik mak ajad je yang menyalo lagi lampu nye.. diorang tengah tgok tv mase tuh ~malam christmas kan banyak movies~ jadi mak ajad lepas die mandi, die letak towel kat 1 kerusi ni... pastu die terus masuk katil nak tido la... pastu abg ajad dengan ayah ajad pon tido gak... esok pagi tu, sebelum kul 7 la, mak ngan ayah ajad bangun siap2 nak pegi breakfast.. ayah ajad die pegi mandi dulu...

mak ajad nak amik la towel dekat atas kerusi tu.. tengok2 dah takde... mak ajad pon heran, ni mesti ayah ajad gune towel lap lantai... tgok kat lantai x ade plak... nie mesti abg ajad pakai towel ni... cari2 tak jumpe2... mak ajad check kat katil.. tengok2, towel tu elok je terletak kat bawah selimut... mak ajad heran la sebab malam tu die x pegi toilet pon, memang tido tros sampai pagi... jadi sape yang letak towel tu dekat bawah mak ajad??? bile time breakfast, mak pon citer la kat kitorang sume.. memang takut la kitorang sume... lagi2 yang bilik ajad sebab kitorang punye depan pintu dah la takde lampu bile malam.. gelap gile... pastu bilik 2nd last dari hujung dunie lak tu... aiii, memang TAK takut la sangat... lepas breakfast kitorang pegi la sambung jalan2 kat peneng, kitorang pegi bukit bendera *terjumpe ade 1 group ilmu pelet birahi pompuan2 yg agak berusia la dari korea, excited gile diorang naik cable car... bile diorang cakap macam diorang sebut "mari potong sayo" dengan slang korea, hahahaha ~mesti korang try sebut mari potong sayo tu macam slang korea kan???

hahahaha~* pastu pegi jalan kat kebun bunge, ade plak monyet nak ngikut kitorng ~nak jadikan pet la tuh, mesti nak kawan dengan TOBEK kucing ajad.. hahahaha~ kitorang jalan2 sampai penat gile2, bile balik hotel mase petang cam kul 3 ptg camtu, kitorang mandi pastu tido kejap dalam 2 jam camtuh ~penat kot!~ sebelum tido tu, kitorang bertige 1 bilik sembang2 la kejap, tibe2 lampu jalan kat pintu masuk sebelah almari tu kelip2... pastu ajad cakap kat abg ajad pasal lampu tu... abg cakap la kot2 tu la hantu yang bikin kacau kat bilik mak tu, tros ajad menyorok dalam selimut ~yela, katil orag yang paling tepi sekali, dekat dengan KERUSI macam kat bilik mak ajad tu... memang takut la... kot2 malam bile tido, ade plak yang duduk kat situ, tenung den yang tongah lena x brape nak lena ni.... aiii, memang jerit sekuat hati la

MAKKK!! TOLONG!! ADO YANG MEMERHATI!!~ rupe2nye, lutut abg ajad tertekan suis lampu tu kat tepi katil... ~LEGA RASE HATI, ingatkan ado plak budak kocik macam juon tu main suis..~ memang gelak2 la kitorang, sebab masing2 cuak... malam tu kitorang sambung berjalan2 pegi padang kota, makan pasembor, char koey teow, mee udang ygmahal gile2... pastu g lak batu feringghi... beso beno uptown kat situ,.. panjang bebeno... dah penat jalan, kitorang balik la hotel... malam tu, kat bilik abg ajad yg 2nd, kakak ipar ajad die tgah nak tido, abg ajad menyinggah bilik kitorang kejap sebab nak tuntut maggie in cup die tu... so kakak ipar ajad tu sorang2... tibe2, die terdengar bunyi orang berjalan kat atas... orang baru check in bilik kot kat atas ni...

TAPI, macam mane plak diorang check in bilik dekat atas sebab floor yang kitorang tinggal ni paling ATAS sekali... atas kitorang ni, bumbung je... bile kakak ipar ajad terfikir macam tu, memang tak de nak fikir lain la, teros tido je la.... buat tak tau sudah... pagi esoknye, ajad bangun awal ~hari kenduri, kene siap awal sebab nak pegi breakfast skali~ ajad pegi bilik mak, nak hairdryer rambut... ajad tanye la mak ajad yg hantu tu dah tak kacau lagi ke?? ingatkan dah takde, upe2nye ngaco manusie lagi... mak ajad mase tu tgah packing barang dalam beg...

mak ajad cucuk la mascara dalam ade satu ruang ni la... ruang ni ketat gile la dalam beg tu... kire2 susah la nak kluarkan balik, mak ajad pergi tempat lain kejap je, tgok2 mascara tu terletak balik kat atas meja... ~aiiii, main2 nampak~ mak ajad buat tak tau je... ~nasib bondo tu tak tunjuk muke, kalau tak, sume kat hotel tu pengsan...~ hotel tu berhantu mungkin sebab bilik kitorng ni tingkat paling atas skali, pastu paling hujung lak tu... macam kawasan terpinggir plak... mungkin bile cuti je hotel tu penuh, kalau tak asyik kosong je.. tu yang berpenghuni tu... so sampai sini je lah citer kali ni... kite jumpa lagi next time okay... jumaat depan sebab ade lagi 1 cite okay... CIAO! :) *dulu selalu letak vid hantu, sekarang ajad letak vid yang lawak plak, kalau selalu video hantu, memang takde sape la nak tengok kan... yang ni lawak gile reaction die... kalau ajad pon takot gak*
Dapatkan Sample GRATIS Produk sponsor di bawah ini, KLIK dan lihat caranya

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Catatan: Hanya anggota dari blog ini yang dapat mengirim komentar.