Selasa, 21 April 2015

Kisah Misteri - Kondomanium

Kisah Misteri Seram - Kisah Misteri Kondomanium Kelana Jaya Pada minggu lepas ilah tido kat umah kawan ilah kat kelana jaya..sebab ada ILMU PELET BIRAHI hal sikit?dia sewa kat condo di kelana jaya dekat ngan giant lama..

Kawan ilah sewa bilik yang berhampiran ngan dapur..dan tingkapnya (sliding window) kalau bukak leh nampak dapur ngan tempat sidai baju dan dekat ngan tempat sidai baju tu ader ruang kecil tenpat buang sampah Tapi ader pintu berkunci dari dalam .dimana kalau nak buang sampai..just letak kat situ..dan esok pagi pihak maintenance akan ambil melalui pintu sampah diluar umah...

Pada malam tu..kami berbual sampai lewat malam siap tutup lampu bilik .dan hanya bukak lampu tidur jer ..masa tengah berbual tu..kami dengar macam ada org buka pintu sampah .time nie kami ok lagi sebab kami fikir mungkin tu kawan serumah kawan ilah kat bilik depan.... Selepas tu ..kami dengar bunyi..org meyelongkar kat dapur..macam cari sesuatu..ilah nagan kawan ilah dah pandang sesama sendiri bunyi tersebut makin lama makin kuat siap berlaga2 pinggan mangkuk "Eh!lain macam jer bunyi kat dapur.". ujar ilah kat kawan ilah... yang kawan ilah lak muka dia dah lain macam

Ilah pun bangun nak gi kat tingkap sebab nak tengok sapa kat dapor..tetiba kawan ilah tarik tangan ilah sambil wat signal tangan kat bibir dia sruh ilah senyap?.pas tu dia bisik kat ilah Ilah jangan tengoklah ntah apa tah kat dapor tu kita dok diam jerk kat sini " pujuk kwn ilah sambil peluk tangan ilah...yang ilah dah rasa lain macam jer..biler tengok muka kawan ilah terketar..pas tu dia bisik kat ilah.."sebenarnya aku selalu gak dengar bunyi org kat dapor time2 macam nie..sebab tu tingkap tu ..aku tak ..pernah bukak" jelas kawan ilah

.tetiba bunyik kat dapor ..berhenti dan kami dengar bunyik gelang kaki perempuan dari arah dapur terus ke ruang tamu...kebetulan masa nie pintu bilik kami tak tertutup rapat..hanya terkuak sedikit sahaja bunyi gelang kaki ..semakin lama semakin menghampiri pintu bilik kami..kawan ilah dah pucat..ilah lak..dah naik bulu roma kat belakang tengkuk..aduih!..tak leh jadi nih.. tanpa buang mase cepat2 tilah utup pintu bilik tu dan kunci....

Bunyik gelang kaki tu tetiba terhenti serentak bila ilah menekan punat tombol pintu dan time nie ilah bersandar kat pintu tu..bila bunyi gelang tu berhenti..cepat2 ilah..tonggeng sebab nak tengok..kalau 2 leh nampak kaki ker apa .... tengah dok tonggeng tu tetiba tombol pintu bergoncang ..macam org nak masuk...terkejut ilahkawan ilah dah menjerit halus..siap tutup mulut lagi dan start menangis ...Ya-Allah...menyesal gak ilah sebab tido kat sini

Cepat2 ilah gi kat dia..dan suruh dia bacer apa yang patut..ilah tengok dia tul 2gabra..last2 ilah suruh dia ikut baca ayatul kursi ngan ilah..time nie ilah peluk dia dan baca ayatul kursi sama2 ngan dia..sambil ilah picit kedua belah dibahagian bawah ibu jari dia Kali yang ketiga kami habis baca ayatul kursi...alhamdullilah .tombol pintu bilik kami tak bergegar lagi... Kemudian tanpa disangka..bunyi gelang kaki tu berbunyi kembali..tapi dari ruang tamu..menuju ke arah dapor...aduih.... janganlah tetiba dia melekap kat tingkap nie lak...kawan ilah dah pejam mata sambil peluk ilah cepat2 ilah bacer pendinding..ilah bacer berulang2 kali..sebanyak 33 kali dan tekan ibu jari kaki ilah kelantai..manakala ibu jari jari ilah masukkan kedalam gengaman ..time nie ilah tul..tawakal...

tetiba kami berdua dengar bunyi pintu besi kat tempat ruang sampah dihempas dengan kuat..dan bunyi hembusan angin hmmm macam nie bunyiknay ok..kalau korang dok dalam bangunan..dan time nie..ader ujan ributt kat luar..pas tu ader angin melanggar dinding bangunan..dia ader kelurkan bunyikkan aaaaa macamnielah..Cuma lagi sayuuuuuuuu lagi)

Bila pagi..kami berdua gi dapor..dan tengok..pintu besi sampah.tu ada kopak ker aper..sebab bunyi hentaman yang kami dengar malam tadi kuat tul hmmmm..terkejut kami berdua..sebab pintu besi tu dalam keadaan elok..dan siap berkunci lagi..... Pagi tu..juga..kawan ilah bercerita yang dia memang selalu dengar org selongkar dapur tapi dia membungkam..jer...dan ader kalanya kena tindih..tapi malam tadi kira gangguan plg .klimaks lah Lepas tu..kami bertanya ngan housemate kawan ilah aaaa sorang budak Brunei..manakala lagi tiga org sabah..dan kesemuannya budak student UNITAR

Biler kitaorang bukak citer..barulah..dorang bukak citer Housemate kawan ilah cerita yang dorang selalu dengar org masuk bilik air tengah2 malam?pastu bunyi air pancut langgar dinding bilik aircm ader org mandi lama lak tu..dan salah sorang daripada mereka nak guna bilik air sebab nak buang kecil..siap tunggu dalam bilik ..last2 tak tahan tunggu keluarlah dari bilik..sebab nak sound org kat dlm bilik air suruh keluar....

Biler kuar tengok bilik air tu gelapppp jer dan terus dia masuk bilik tak jadi buang air kecil... Dorang juga citer..adakalanya ader org ketuk pintu bilik dorang tengah malam sebanyak tiga kali jerila bukak pintu takder org tapi macam ader angina lalu pastu..siaplah memang kena tindih bila nak tido

Ilah lak bila dengar..takdernya..ilah nak tido kat umah tu lagi siap sebelum keluar umah tu..ilah dah bacer apa yang patut..pastu tepok pintu umah dorang (hu..hu..petua..dan doa abah kasi..biar bende kat umah tu tak ikut ilah balik .haaaa yang nie jangan tanya..lak camner ilah wat..tak leh kasi kat org sembarangan)
Dapatkan Sample GRATIS Produk sponsor di bawah ini, KLIK dan lihat caranya

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Catatan: Hanya anggota dari blog ini yang dapat mengirim komentar.